Sezon dyniowy ropoczęty – Agroturystyka w Wielkopolskim

Agroturystyka blisko jeziora i lasu.

Sezon dyniowy rozpoczęty:)

Smakosze dyni cały rok wyczekują jesieni kiedy to nasze dynie stają się dojrzałe.
My też czekaliśmy na ten czas.
W związku z tym, że w naszych ogródkach nie da się już ukryć pomarańczowo mieniących się kuli postanowiliśmy zabrać je do kuchni a tu kolejka łakomczuchów już czeka. I słusznie.

Dynia ma bardzo dużo wartości odżywczych i wzmacniających w okresie jesiennym. Poza tym można zrobić z niej wiele potraw takich jak zupy, zapiekanki, musy, leczo.

Poniżej przedstawiamy jaką potrawę gotujemy u nas – w agroturystyce Stodoła Stobno, koło Piły, województwo wielkopolskie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *